Arkiv maj

VM i Kempo

VM är över för denna gången och samtliga från laget är åter på svensk mark!

Trots frånvaro av favorittippad Tilda Ek som stanna hemma pga studier så blev det ändå guldglans för det svenska landslaget!

Emelie Seiden som tog VM silver föra året steppade upp och la in en högre växel detta året. Från kvartsfinalen till final plockade Emelie poäng och var aldrig riktigt hotad! En guldmedalj i grenen semikontakt och kan numera titulera sig Världsmästarinna

Andre Hall som debuterade i landslaget skrällde rejält när han plockade hem dubbla VM silver till Sverige i grenarna Knockdown och Kempo Submission. Andre gick mästerskapets två sista matcher. Semifinalen mot Algeriet är nog den vi kommer minnas mest. Hela hallen hade blickarna mot matta 5, den enda som var igång och det blev en riktig rysare. Efter matchen stod det lika i poäng, efter förlängning likaså. Då är det upp till domaren att utse vinnare på arbetsseger enligt reglementet. Det blev en utdragen diskussion mellan domaren och tävlingsledningen och man valde att gå mot reglementet då domaren inte kunde välja och det blev ytterligare en minuts förlängning. Stämningen på läktaren var extatisk och hela svenska laget stod på tår nere vid tävlingsområdet och matchen startade. Väl här lyckades Andre få till en nedtagning och sedan en fasthållning och sprang ifrån i poäng. En skön vinst och vidare till final! Med enbart 5 min vila och sedan match igen mot Polen så tog orken över. Andre ledde med 2-0 tills man fastnade i ett fotlås och var tvungen att ge upp. Men vilken grym insats

Fler grymma insatser blev det! Jeff Jönsson krigade till sig ett VM silver i Kempo Submission och förlorade med poäng i finalen mot Rumänien. Det blev även ett VM brons för debuterande Jeff som fick se sig besegrad mot Algeriet i semifinalen i Knockdown.

Erik Larsson som stod utan medalj efter förra årets VM fick sin revansch och plockade hem ett VM silver till Sverige i grenen Knockdown.

Niklas Bengtsson som förra året knep ett U21 VM silver deltog detta året på VM. En samlad Niklas som fightades tekniskt men nådde tyvärr inte medaljplats denna gången. En erfarenhet rikare och första senior VMet. Att vi får se mer av Niklas i framtiden är jag helt säker på!

Elias Björkstrand som deltog på JUNIOR VM ställde upp i både Kempo Submission och Knockdown. Det blev två JVM brons till Elias som i Knockdown var riktigt nära att ta sig till final. Förlorade med en poäng! Grymt bra insats från Elias.

I Master (veteran) klassen hade vi två tävlanden. Jens Nykvist som tog guld 2017 i Portugal förlorade förra årets final på golden point mot Ryssland. Detta året händer samma sak. Jens tar sig till final mot Argentina och tappar några poäng i början av matchen. Samlar sig och plockar tillbaka ställningen så matchen slutar oavgjort efter full tid. Väl där träffar Jens först men samtliga domare ger inte poäng, matchen fortsätter. Argentina träffar och poängen räknas och han får vinst. Förlust för Jens på samma golden point som 2018. Snöpligt men så är det inom idrotten ibland.

Anders Olsson ställde också upp i Masterklassen i grenarna Fullkontakt och Knockdown. Det blev tuffa matcher för Anders som krigade på bra. Förlust i semifinalerna i båda grenar och tog med sig hem två brons till Sverige.

Är otroligt stolt över alla i laget! Alla har skött sina förberedelser väl och kämpade riktigt bra mot högt motstånd. Det blev massor av medaljer till Sverige som i sammanhanget är en liten nation inom Kempo. Stort Grattis till er alla oavsett medalj För landslaget väntar EM i Portugal härnäst i oktober!

/Förbundskapten
Martin Jönsson