Nyheter

Nyheter

Till alla som vill tävla i Semikontakt på Nordic Open se hitt!!!

För att få tävla i Semikontakt krävs ett tävlingskort från Svenska Budo o Kampsportsförbundet! Detta gäller alla från 10år och uppåt. Tävlingskortet kostar 300kr och är giltigt i 5 år. Ansök redan nu då ansökningstiden är minst 2 veckor. 


Detta kort måste man även ha för att tävla i svenska cupen eller Kemposerien också när det gäller Semikontakt. För att tävla i Knockdown eller Submission krävs inget kort.


Läs länken nedan! Vid frågor kontakta info@swekempo.com

Kemposerien för barn o ungdomar del 4

Kemposerien för barn o ungdomar del 4 gick av stapeln i lördags! Bra uppladdning inför Nordic Open den 28 september där även barn och ungdomar får vara med och tävla i Submission och Semikempo.


Resultat från deltävling 4.


Grupp 1 - Submission
Guld Theo Jensen Svedala KF
Silver Sebastian Malmgren United Fighters
Brons Isabella Olsson Bara KF


Grupp 2 - Submission
Guld Sebastian Ahlqvist Svedala KF
Silver Zack Thelander Dalby Kempo Karate
Brons Alvin Larsson Svedala KF


Grupp 3 - Submission
Guld Linus Andersson Svedala KF
Silver Li Göransson Svedala KF
Brons Kreete Lindberg Svedala KF


Grupp 1 - Självförsvar
Guld Filippa & Kreete Svedala KF
Silver Li & Hannes Svedala KF
Brons Emil & Zack Dalby Kempo Karate


Tävlingens Kämpe gick till Bastian Osman från Bara KF.

Grattis till er alla och grymt bra kämpat!

Seriepoängen i Kemposerien

Seriepoängen i Kemposerien efter deltävling 4 ser ut som följer! Listor finns för både Kemposubmission och Självförsvar.


Domarutbildning

Nya licenser utdelade efter dagens domarutbildning!

Både C och B licenser delades ut inom våra tre kamp grenar, Submission, Knockdown och Semi.

Deltagare från Dalby och Svedala. Kursansvarig var Michael Carlsson, ordförande Utbildningskommittéen.

Några datum för hösten är klara! Boka in i din kalender redan nu!

7 september
Kemposerien del 4 för barn och ungdomar!
Tävling i Submission, Semi och Självförsvar.

28 september
Nordic Open Kempo Championships

24, 25, 26 oktober
EM i Portugal

9 november
Kemposerien del 5 för barn och ungdomar! Tävling i Submission, Semi och Självförsvar

14 december
Förbundets Julläger

Nordic Open September

Anmälan till Nordic Open är nu öppen!

Vuxna kommer kunna tävla i både Knockdown och Semikontakt och Juniorer kommer kunna tävla i Kemposubmission och Semikontakt.

Välkomna ️

Nordic Open Kempo Championships!
In Svedala Sweden (outside Malmoe) saturday 28 september 2019.

Knockdown and Semicontact for Adults!
Semicontact and Submission for Juniors!

Welcome


Kempo Mania Camp, vilken succé

Kempo Mania Camp

Över 100 tränande, från de minsta till de äldsta, alla kämpade på väl under hela dagen!

Detta var Kempoförbundets 10års jubileum och samlade tränanden från olika delar av Sverige. Stort tack till alla som kom och bidrog till att vårt firande blev en sådan succé Tack även till alla funktionärer, instruktörer och ett lite extra tack till våra gästtränare som kom och bidrog med sina kunskaper, Amatto Zaharia, Hans Pihelgas, Christer Andersson

Under lägret gick Svenska Cupen del1, Kempotigern kom och besökte oss, vi uppmärksammade våra VM guldmedaljörer genom tiderna, Tilda Ek, Emelie Seiden, Jens Nykvist och Martin Jönsson.

Ett stort grattis till alla er som tog nya Kempograder. Ett extra stort grattis går till de tre som graderades till höga dangrader. Dessa är Joaquim Diogo 4dan, Karin Carlsson 5dan och Michael Carlsson 5dan

Sedan för första gången delades det ut två hedersgrader till 6dan röd-vitt bälte. Dessa delades ut till två herrar som hjälpt Kempon på olika sätt så pass mycket att det är en ovärderlig hjälp och vi är mycket tacksamma! Dessa gick till Patrick Van Hengel, Malmö och Christer Andersson, Örebro.

Extra kul var det också för alla de Kempofighters som fanns på plats för att kunna träna för Internationella Kempoförbundets ordförande Amatto Zaharia som tillsammans med sin son Yani Zaharia var i Sverige för första gången!

Tänk att 10år har gått! Nu ser vi fram mot nya äventyr


(Tack Julia Diogo för alla bilder)

VM i Kempo är över för denna gången.

VM är över för denna gången och samtliga från laget är åter på svensk mark!

Trots frånvaro av favorittippad Tilda Ek som stanna hemma pga studier så blev det ändå guldglans för det svenska landslaget!

Emelie Seiden som tog VM silver föra året steppade upp och la in en högre växel detta året. Från kvartsfinalen till final plockade Emelie poäng och var aldrig riktigt hotad! En guldmedalj i grenen semikontakt och kan numera titulera sig Världsmästarinna

Andre Hall som debuterade i landslaget skrällde rejält när han plockade hem dubbla VM silver till Sverige i grenarna Knockdown och Kempo Submission. Andre gick mästerskapets två sista matcher. Semifinalen mot Algeriet är nog den vi kommer minnas mest. Hela hallen hade blickarna mot matta 5, den enda som var igång och det blev en riktig rysare. Efter matchen stod det lika i poäng, efter förlängning likaså. Då är det upp till domaren att utse vinnare på arbetsseger enligt reglementet. Det blev en utdragen diskussion mellan domaren och tävlingsledningen och man valde att gå mot reglementet då domaren inte kunde välja och det blev ytterligare en minuts förlängning. Stämningen på läktaren var extatisk och hela svenska laget stod på tår nere vid tävlingsområdet och matchen startade. Väl här lyckades Andre få till en nedtagning och sedan en fasthållning och sprang ifrån i poäng. En skön vinst och vidare till final! Med enbart 5 min vila och sedan match igen mot Polen så tog orken över. Andre ledde med 2-0 tills man fastnade i ett fotlås och var tvungen att ge upp. Men vilken grym insats

Fler grymma insatser blev det! Jeff Jönsson krigade till sig ett VM silver i Kempo Submission och förlorade med poäng i finalen mot Rumänien. Det blev även ett VM brons för debuterande Jeff som fick se sig besegrad mot Algeriet i semifinalen i Knockdown.

Erik Larsson som stod utan medalj efter förra årets VM fick sin revansch och plockade hem ett VM silver till Sverige i grenen Knockdown.

Niklas Bengtsson som förra året knep ett U21 VM silver deltog detta året på VM. En samlad Niklas som fightades tekniskt men nådde tyvärr inte medaljplats denna gången. En erfarenhet rikare och första senior VMet. Att vi får se mer av Niklas i framtiden är jag helt säker på!

Elias Björkstrand som deltog på JUNIOR VM ställde upp i både Kempo Submission och Knockdown. Det blev två JVM brons till Elias som i Knockdown var riktigt nära att ta sig till final. Förlorade med en poäng! Grymt bra insats från Elias.

I Master (veteran) klassen hade vi två tävlanden. Jens Nykvist som tog guld 2017 i Portugal förlorade förra årets final på golden point mot Ryssland. Detta året händer samma sak. Jens tar sig till final mot Argentina och tappar några poäng i början av matchen. Samlar sig och plockar tillbaka ställningen så matchen slutar oavgjort efter full tid. Väl där träffar Jens först men samtliga domare ger inte poäng, matchen fortsätter. Argentina träffar och poängen räknas och han får vinst. Förlust för Jens på samma golden point som 2018. Snöpligt men så är det inom idrotten ibland.

Anders Olsson ställde också upp i Masterklassen i grenarna Fullkontakt och Knockdown. Det blev tuffa matcher för Anders som krigade på bra. Förlust i semifinalerna i båda grenar och tog med sig hem två brons till Sverige.

Är otroligt stolt över alla i laget! Alla har skött sina förberedelser väl och kämpade riktigt bra mot högt motstånd. Det blev massor av medaljer till Sverige som i sammanhanget är en liten nation inom Kempo. Stort Grattis till er alla oavsett medalj För landslaget väntar EM i Portugal härnäst i oktober!

/Förbundskapten
Martin Jönsson

SWEDISH KEMPO

WE ARE THE FUTURE


Kempo är en officiell idrott inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet.

KONTAKTA OSS


Adress: Tittentévägen 3, 23391 Svedala

Email: info@swekempo.com

Phone: (0046) 0739-290970

© Copyright. All Rights Reserved.