Om Kempo

OM KEMPO

Kempo är en combat sport med japanska rötter där man tränar allt från slag och spark, kast och markkamp till rena självförsvarssituationer med eller utan tillhyggen. Även inslag av kort stav (även kallat escrima/arnis) och mer traditionella vapen/bonderedskap förekommer.


Kempo tränas i dräkt/gi (svart/vit för vuxna och vit för barn) med tillhörande bälte. Bältesfärgerna börjar med vitt och går sedan till gult, orange, grönt, blått, lila, brunt och sist svart (inom det svarta finns sedan 10 dan grader). Graderingssystemet är uppdelat bland miniorer, juniorer och seniorer. Ca 8 år aktiv träning får man räkna med innan man når det svarta bältet.


Alla kan träna Kempo oavsett ålder. Några tränar för motionen och den allsidiga träningen och andra för att lära sig ett självförsvar.

Inom Kempo kan man även tävla, från små cuper hela vägen till VM. Många satsar på tävling men det är motionärerna som är den stora skaran. Sverige är ett litet land inom Kempo, internationellt sett, ändå har vi genom åren tagit hem hela 5 VM guld.

KEMPO I SVERIGE


Ett viktigt årtal är 1996 då Kempon, i den tidens skepnad, såg dagens ljus för första gången. Då en sammanslagning mellan Karate och Jujutsu.

Men grunden kan gå ännu några år tillbaka till 1991 då förbundets äldsta förening bildades. Från 2009 när Svensk Kempo anslöt sig internationellt har ett starkare band anknytigts mot bla Japan.

Förutom internationella kontakter och utbildningar så är vår chefsinstruktör/Kaicho graderad av bla Amatto Zaharia (Rumänien), Yoshiji Soeno (Japan), Eric la Rocca (Frankrike) och Andrew McGill (England).

VARFÖR KEMPO?


Kempo är en sport som passar alla, från nybörjare till de som tränat i flera år. Ålder, kön och vilken form du är i spelar ingen roll. Hos oss jobbar vi aktivt med varje individs egna mål, vare sig du vill träna för att vinna mästerskap eller för att komma i bättre form. Vi välkomnar alla!

TRADITION


100% Martial Arts med japanska rötter.

TRÄNING


Träning som sport, motion eller självförsvar. Träning som passar alla!

TÄVLING


Semikontakt, Knockdown och Submission. Tävling på alla nivåer, från cuper till stora mästerskap.